Räntekollen hos Ratsit och SBAB

Hej, kära läsare! Idag vill jag dela med mig av en fantastisk resurs som jag nyligen upptäckte för att kolla vilken ränta jag skulle få om jag tar ett större lån: Räntekollen från Ratsit. ”Med Räntekollen kan du anonymt se vad en person statistiskt får i ränta på ett blancolån”. En låg ränta indikerar god eller mycket god ekonomi.” Kul att testa men jag vet inte om den angivna räntan stämmer riktigt.

Jag testade också Räntekollen hos SBAB och deras tjänst är riktigt bra.

sparränta-sbab

Räntekollen – Ett enkelt sätt att hålla koll på ditt bolån

Som många av er vet är räntor en viktig del av att ha ett bolån, och det kan vara svårt att veta om du har en konkurrenskraftig ränta. Men tack vare Räntekollen har jag nu en mycket bättre insikt i hur min ränta står sig på marknaden.

Räntekollen är en kostnadsfri tjänst som drivs av SBAB Bank och hjälper oss att jämföra räntor på bolån. Genom att samla anonymiserad data om räntor och lånevillkor från olika banker och långivare i Sverige, gör Räntekollen det möjligt för oss att se hur vår ränta förhåller sig till marknadsräntan. Detta är en guldgruva för oss konsumenter eftersom det ger oss ökad insyn och större förhandlingskraft inför banken.

För att använda Räntekollen behöver man bara ange information om sitt lån, såsom lånebelopp, lånetyp, bindningstid och nuvarande ränta. Tjänsten jämför sedan vår ränta med räntorna från andra långivare och ger en översikt över hur konkurrenskraftig vår ränta är. Personligen blev jag förvånad över att se att jag faktiskt kunde förhandla ner min ränta en aning efter att ha använt Räntekollen.

Det är viktigt att komma ihåg att Räntekollen endast ger en översikt över marknaden, och den exakta räntan som varje låntagare kan förhandla fram beror på många faktorer, inklusive kreditvärdighet, belåningsgrad och relationen med långivaren. Men som en guide för att se var man står på marknaden är det en ovärderlig resurs.

Jag rekommenderar varmt att alla som har ett bolån tar en titt på Räntekollen och ser hur deras ränta förhåller sig till andra långivare. Det är enkelt, snabbt och kostnadsfritt – och vem vet, kanske du upptäcker att du kan spara en hel del pengar genom att förhandla om din ränta eller byta långivare. Lycka till!

Tills nästa gång, kära läsare, ta hand om er och håll koll på era räntor!

Leave a Comment

Copyright © 2024. All Rights Reserved. SMS lån 24