Att tänka på innan man tar ett snabblån

sms-lan-snabbt

Innan du tar ett snabblån så bör du tänka på om du verkligen behöver pengarna så snabbt. Därför att när du tar ett snabblån så tar du också ett lån med högre kostnader. Men har du hittat något fynd som du verkligen vill ha och som kanske inte har lika bra pris eller inte finns kvar när lönen kommer in så är snabblån en väldigt bra utväg. När du ansöker om ett snabblån så får du oftast ett besked med en gång om du får ta ett lån eller inte, om du blir beviljad så kommer du få godkänna lånet och pengarna kommer in på ditt konto redan nästa bankdag generellt. Kan variera dock beroende vart du lånar och vilken bank du har.

Olika kredit tjänster erbjuder lån mellan 500 kr upp till 10 000 kr mellan 15 – 90 dagar. De vanligaste lånen ligger dock mellan 1000 kr – 5000 kr under en månads lånetid. En del långivare tar ut ränta och en del tar fasta avgifter men när du läser om lånet så ser du exakt vad du kommer få betala tillbaka och inom vilken tid. Det är positivt att man ser väldigt enkelt på långivarnas hemsidor hur mycket som skall betalas tillbaka då detta faktiskt har varit ett krav från Finansinspektionen för att bättre informera låntagaren om vad som gäller.

Återbetalningen räknas i effektiv ränta som kan se ganska dyr ut för de som inte vet vad den effektiva räntan innebär. Den effektiva räntan är den totala kostnaden för ett helt år och när du tar ett snabblån så lånar du pengar i 15 – 90 dagar. Att kolla på den effektiva räntan är bra för att jämföra de olika lånen sins emellan, oavsett om de har en fast avgift eller ränta så ser man vilket som är billigast och dyrast på den effektiva procentsatsen. Men som sagt, tänk efter innan ifall snabblån är rätt val för dig eller inte.

Leave a Comment

Copyright © 2024. All Rights Reserved. SMS lån 24