Snabblån utan kreditupplysningar

snabblån-utan-uc

Visst kan man få snabblån utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (förkortas UC), utan istället hos en oberoende aktör på marknaden. Enligt svensk lag, måste alla långivare ta en kreditupplysning. Syftet med detta är att skydda dig som konsument från att hamna i ekonomiska svårigheter.

Fördelen med att låna utan att UC involveras, är att din kreditvärdighet inte påverkas. Detta kan vara bra om du någon gång senare behöver låna pengar till något annat. Man tänker kanske inte alltid på att UC tas för det allra minsta fakturaköp och att bara några stycken kan försämra din kreditvärdighet. Detta är på både gott och ont, men syftar framförallt till att begränsa risken att dra på sig nya skulder om man har mist kontrollen över sin ekonomi.

Banken vill veta vilken inkomst du har och om du har någon betalningsanmärkning samt hur många andra lån som du har sökt genom åren. Detta är för att försäkra sig om att de får tillbaka sina pengar utan problem. Är risken större för banken kan dessutom räntor och avgifter bli högre.

Lån med anmärkning

Vissa banker lånar ut till dig även om du har en betalningsanmärkning idag, men då handlar det om speciella lån och vid särskilda tillfällen. Dessa lån kostar mycket mer än ”vanliga” banklån i räntor och uppläggningsavgifter, men kan i alla fall vara att föredra. Att hamna hos kronofogden blir ju ännu dyrare, med skuldräntor som skjuter i höjden och att kanske få leva på existensminimum. Den erfarenheten kan vara tung, det vet nog alla som är eller har varit i en sådan situation.

Då kan ett rätt upplagt lån hjälpa dig bättre och vara en mer fördelaktig lösning. Några banker som kan ge sådant är exempelvis Bluestep, Freedom Finance och Marginalen Bank. Här finns möjligheten att samla dina dyra existerande krediter i ett samlings eller omstartslån.

Två andra bolag är Svensk Låneförmedling och Villabanken, som representerar flertalet kreditgivare på en och samma gång. Det gäller även för Bluestep och Freedom Finance, och chansen att få ett lån ökar i och med detta. Tyvärr ställs det ofta lite högre krav på låntagaren, såsom att man vill ha en säkerhet som en bostad, bil eller något annat av värde.

I värsta fall om kan man vända sig till en pantbank. Dessa finns runtom i landet och där kan du belåna smycken, elektronik, antikviteter och andra värdesaker.

Leave a Comment

Copyright © 2024. All Rights Reserved. SMS lån 24