Snabblåneföretag straffat av KO

Företaget Ferratum som lånar ut pengar med snabblån har straffats av Marknadsdomstolen att betala 750 000 kronor i vite om inte bolaget slutar att ta ut avgifter för upplåning, fakturering och kreditprövning om det inte avser kostnader för utlåningen. Företaget får heller inte skapa avgifter för att täcka kostnader för sina lokaler, sin personal, kreditförluster och telefon- sms- och- datatrafik.

Lösningen på det hela och om Ferratum vill slippa att betala vitet är att de börjar marknadsföra sina smslån och tydligt visar på sin webbplats hur stor den effektiva räntan är för lånen, något som till exempel långivaren Folkia redan gör på sin webbsida för sina snabblån.

Det var inte så länge sedan vi skrev om ett annat företag som lånar ut snabb lån, Mobillån, då de blev fällda i tingsrätten för att de haft oskäliga avtalsvillkor. Trots domen i Marknadsdomstolen 2008 fortsatte Mobillån att ta ut höga avgifter under 14 dagar och därför bedömde tingsrätten att företaget skulle betala 750 000 kronor i böter.

Hur nu Ferratum väljer att agera i det här fallet kommer vi med största sannolikhet få en uppföljning av.

Leave a Comment

Copyright © 2023. All Rights Reserved. SMS lån 24